top of page

Into The Queenverse | Expositie

'Into The Queenverse’ toonde acht grote portretten van Drag Queens. De portretten zijn vervaardigd door fotograaf Faron van Leeuwen en vormgever Dennis Drummen. De expositie was gratis te bezoeken van 5 t/m 22 juni 2024 bij de Pennings Foundation. 

In samenwerking met de Penningsfoundation presenteren wij met trots 'Into the Queenverse', een foto-expositie die de kunstvorm 'Drag' eert en viert. Wij, Faron (33), fotograaf, en mijn man Dennis (36), grafisch vormgever, hebben onze krachten gebundeld om dragqueens, zowel lokaal als bekend, op z'n mooist vast te leggen. Deze expositie is meer dan een verzameling portretten; het is een viering van diversiteit, kunst en het maatschappelijke belang van dragqueens. Door onze lenzen hebben we geprobeerd hun persoonlijkheid en kunstvorm te eren.

 

Dragqueens spelen een cruciale rol in onze samenleving. Ze zijn vaak de voorlopers in de strijd voor LGBTQ+ rechten en bieden een platform voor zelfexpressie en acceptatie. Hun optredens en persona's dagen traditionele genderrollen uit en bieden nieuwe manieren om naar identiteit en diversiteit te kijken. Ondanks de kritiek en het stigma dat dragqueens vaak ondervinden, brengen zij humor, vrolijkheid en liefde waar zij ook gaan. Met onze expositie willen we de schoonheid en rijke culturele waarde van drag belichten.

 

Wij nodigen u uit om 'Into the Queenverse' te ervaren en de wereld van drag te ontdekken door onze lens. Laat u inspireren door de kleuren en persoonlijkheden die onze expositie tot leven brengen. Samen kunnen we bijdragen aan een inclusieve en begripvolle wereld, waarin elke vorm van kunst en expressie wordt gewaardeerd en gevierd.

Achtergrond header.jpg
bottom of page