top of page
Schermafbeelding-2023-12-28-195845-1024x686.png

De Eindhoven Pride Maand 2023 is ten einde, maar ook de rest van het jaar houden wij ons bezig met diversiteit en de verbetering van de positie van LHBTIQ+ personen in Eindhoven en omgeving. Op www.queer040.nl kun je zien wat wij allemaal doen. Daarnaast kun je ons op social media volgen om op de hoogte te blijven: @queer040.


 


 

Eindhoven Pride 2024:

EINDHOVEN – Verschillende sleutelspelers in het queer landschap van Eindhoven steken de handen uit de mouwen en richten officieel bestuur op voor Eindhoven Pride. Zij geven daarnaast ook groen licht voor de allereerste Eindhoven Pride parade die zal plaatsvinden op 8 juni 2024 en het thema ‘Light up your Pride’ zal dragen. Na deze viering zal de stad nog een hele week in het teken staan van diversiteit en de LHBTI+ gemeenschap met de “Eindhoven Pride Week” waarin verbondenheid een centraal thema zal zijn.

Na een zeer drukbezochte ‘Pride Walk’, die in Eindhoven op 10 juni 2023 plaatsvond, werd er in de weken daarna met succes naar een bestuur gezocht door de initiatiefnemers Johan Stribos (Queer 040) en Benjamin Ector (COC Eindhoven en regio). Dankzij de uitbreiding van het bestuur kan er nu werk worden gemaakt van een grootschalig evenement. Er zal gedurende de hele week van 8 tot en met 15 juni een officieel Pride programma worden gecreëerd in samenwerking met diverse LHBTI+ instellingen en organisaties. Met het thema ‘Light up your Pride’ wordt duidelijk een link naar het Eindhovense karakter als lichtstad gemaakt.
 

Bestuur Eindhoven Pride (van links naar rechts): Yema, Bas, Benjamin, Lenka, Johan, Claire & Rik

Meer informatie: www.eindhovenpride.nl

Bestuursleden:
Benjamin Ector, voorzitter
Benjamin is bekend als voorzitter van COC Eindhoven en regio en zet zijn bestuurlijke ervaring nu ook in voor Eindhoven Pride

Johan Stribos, secretaris

Oprichter en voorzitter van Queer 040, waar hij door het organiseren van diverse feesten en activiteiten het Eindhovense nachtleven een enorme boost heeft gegeven

Claire O’Brien, penningmeester
De oorspronkelijk Ierse Claire was een van de initiatiefnemers van ‘Queerhoven’. De vereniging zet zich in voor een open, divers en vriendelijk Eindhoven.

Lenka Bachoríková
Cultuurprijswinnares Lenka bracht Ballroom, een danswedstrijd in o.a. voguing naar Eindhoven.

Bas Berends
Met DayDayGay (een woorspeling op DDW) bracht Bas queer cultuur naar het designfestival, waar sindsdien feesten en activiteiten door het hele jaar worden georganiseerd

Yema Lumumba
Ook Yema stond vooraan bij het oprichten van Queerhoven en heeft diverse initiatieven die hieronder vallen gesteund en geleid.

Rik Verhalle
Stadskenner Rik heeft drie Queer Salons geleid die tot doel hadden om verbindingen te maken tussen verschillende queer organisaties in stad en regio.

bottom of page